پشیمانی از مهاجرت به کانادا
پشیمانی از مهاجرت به کانادا
دلایل پشیمانی از مهاجرت به کانادا چیست؟
در این متن درباره علل و چرایی پشیمانی از مهاجرت به کانادا توسط ایرانیان مقیم این کشور با شما گفتگو می کنیم. این مسئله برای رشد جمعیت و اقتصاد کانادا که به نیروی کار مهاجران وابسته است، حائز اهمیت می باشد. طبق تحقیقاتی که در موسسه شهروندی کانادا انجام شده، مزایای مهاجرت به کانادا متاسفانه تحت تاثیر برخی عوامل منفی قرار گرفته است. اگر شما نیز قصد مهاجرت به این کشور را دارید و می خواهید کاملا با زوایا و نکات تاریک و روشن این موضوع آشنا شوید، مطالعه این متن را از دست ندهید.
آب و هوای سرد کانادا می تواند برای ایرانی های مقیم کانادا سخت و آزاردهنده باشد
پشیمانی از مهاجرت به کانادا آیا برای دولت کانادا موضوعی نگران کننده است؟
دانیل برنهارد، رییس اجرایی «موسسه شهروندی کانادا» خطرات پشیمانی از مهاجرت به کانادا را به دولتمردان این کشور گوشزد می کند. او معتقد است، این نارضایتی می تواند در عدم توانایی دولت در محقق کردن انتظارات مهاجران تازه وارد باشد. متاسفانه پشیمانی از ورود به کانادا با افزایش هزینههای مسکن و اوضاع بی ثبات نظام مراقبتهای بهداشتی، به موضوعی نگران کننده بدل شده است. وضعیت اشتغال ناقص و دیگر مشکلات نیز بر وخامت این موضوع دامن می زند. دولت جاستین ترودو برای تامین فوری کمبود نیروی انسانی از اهرم مهاجران کمک می گیرد.
در حقیقت، نخست وزیر این کشور قصد دارد با کمک نیروی کار مهاجر از افت اقتصاد به خاطر جمعیت پیر شونده جلوگیری نماید. با این همه، پشیمانی از مهاجرت به کانادا کماکان به قوت خود باقی است چرا که در کانادا شاهد رشد بی سابقه جمعیت نیز هستیم. این موضوع متاسفانه بر پیچیدگی و وخامت مسئله مهاجران افزوده است. دلایل دیگری نیز وجود دارند که می توانند سطح رضایت و ماندگاری مهاجران را در این کشور کاهش دهند. هر چند که دولت ترودو سعی دارد تا در رقابت های بین المللی پذیرش کارگران ماهر و نیروی کار، عقب نماند اما همچنان آمار نشان می دهند که چهل درصد از مهاجران در حال ترک کانادا هستند.
اقتصاد در کانادا آزاد و قیمت ها توسط برخی از شرکت های بزرگ کنترل می شوند
چه افرادی نباید به کانادا مهاجرت کنند؟
عوامل مختلفی وجود دارند که باعث می شود تا پشیمانی از مهاجرت به کانادا توسط مهاجران ایرانی مورد نقد و بررسی قرار گیرد. اینکه چه افرادی نمی توانند به این کشور مهاجرت کنند، نکته مهمی است که در ادامه این متن به آن اشاره می شود. آب و هوای سرد، دور بودن از ایران، نداشتن سفارتخانه و حقوق و درآمد کم در مقایسه با آمریکا از جمله عواملی هستند که می توانند موجبات نارضایتی مهاجران ایرانی ساکن کانادا را فراهم آورند. موقعیت های شغلی محدود، گرانی مسکن، سیستم درمانی و بهداشتی کند برای مهاجران نیز از دیگر دلایلی هستند که می توانند یک مهاجر ایرانی را از تصمیمی که گرفته است، منصرف کند. محدودیت در مناطق قابل سکونت و انحصار برخی بازارها و شرکت های بزرگ نیز از دیگر اهرم های موثر در این زمینه می باشند. در ادامه هر یک از این موارد را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.
آب و هوای سرد یکی از دلایل پشیمانی از مهاجرت به کانادا
آب و هوای سرد کانادا یکی دیگر از عواملی است که می تواند باعث پشیمانی از مهاجرت به کانادا شود. آب و هوای سرد، یخبندان های طولانی، زمستان های برفگیر و …برای کمتر ایرانی قابل تحمل است. متاسفانه اقلیم و هوای سرد کانادا برای شش ماه از سال می تواند مهاجران ایرانی را با مشکلات زیادی مواجه کند. اگر ساکن استان های جنوبی و گرم ایران هستید و به آب و هوای گرم عادت دارید، بهتر است با دقت بیشتری جوانب مهاجرت به این کشور سردسیر را مورد بررسی قرار دهید. برودت هوا در زمستان های کانادا به منهای چهل درجه سانتیگراد می رسد. این موضوع می تواند برای ایرانی ها کمی اذیت کننده باشد. ساکنان مناطق شمالی این کشور سرما و برودت بیشتری را تجربه می کنند. توجه داشته باشید، سردترین شهر جهان ، وینیپگ، در این کشور قرار دارد.
گرانی مسکن در کانادا از مشکلات مهم ایرانیان مقیم در این کشور است
فاصله زیاد از ایران یک عامل مهم برای پشیمانی از مهاجرت به کانادا
یکی از دلایل پشیمانی از مهاجرت به کانادا را میتوان در فاصله زیاد این کشور با ایران دانست. متاسفانه مهاجران ایرانی برای رسیدن به این کشور مجبور هستند پروازهای طولانی را تجربه کنند. گران قیمت بودن هزینههای پرواز، جابجایی و تغییر خطوط هوایی نیز از دیگر مشکلاتی هستند که میتوانند بر سر راه مهاجران ایرانی قرار بگیرند و آنها را در ماندن و گرفتن اقامت دائم کانادا مردد نمایند. این موضوع در مقایسه با کسی که در اروپا زندگی می کند، متاسفانه سخت و بغرنج به نظر می رسد. یک دانشجوی ایرانی مقیم فرانسه با یک بلیط و با یک خط هوایی می تواند به راحتی به ایران رفته و از آنجا به فرانسه عزیمت کند. در حالیکه مسیر رفتن به کانادا و بالعکس می تواند برای دانشجویان و مهاجران ایرانی سخت و اذیت کننده باشد. از همین رو، یکی از نکات مهمی که در انتخاب کشور باید مورد توجه قرار بگیرد، نزدیک بودن آن کشور به ایران است.
نداشتن سفارتخانه
نکته دیگری که منجر به پشیمانی از مهاجرت به کانادا برای مهاجران ایرانی می شود، نداشتن سفارتخانه است. مهاجران ایرانی برای تمدید پاسپورت یا گرفتن تاییدیه برای اشتغال به تحصیل، دچار مشکلات زیادی می شوند. همچنین، برای صدور شناسنامه نیز ایرانی ها با مشکل مواجه هستند. در آمریکا با وجود دفتر حفاظت منافع در واشنگتن این مشکلات کمتر دیده می شود. در حالیکه در کانادا هیچ نهاد یا موسسه ای که بتواند در این راستا به مهاجران ایرانی کمک کند، وجود ندارد. تنها راه حل برای این موضوع، فرستادن مدارک به واشنگتن یا مکزیکوسیتی است. این ارسال مدارک قطعا برای مهاجران ایرانی که قصد دارند پاسپورت شان را تمدید کنند، هم هزینه بر است و هم زمان زیادی از آنها می گیرد. استرسی که بر مهاجران ایرانی تحمیل می شود نیز نکته ای است که نباید آن را فراموش کرد.
مقایسه میزان درآمد مهاجران ایرانی با نیروی کار در ایالات متحده
پشیمانی از مهاجرت به کانادا به این موارد ختم نمی شود. متاسفانه مهاجران ایرانی که در کانادا زندگی می کنند، مدام در حال مقایسه دستمزد های خود با کسانی هستند که در همان رده شغلی در آمریکا مشغول به کار می باشند. یکی از دلایل این مقایسه، نزدیکی کانادا با ایالات متحده آمریکا است. ناگفته نماند، نه تنها دستمزدها بلکه هزینه های زندگی در کانادا نسبت به آمریکا و دیگر کشورهای دنیا بسیار گران تر می باشد. بحث مالیات را نیز نباید فراموش کرد. در آمریکا مالیات بردرآمد از سطح کمتری برخوردار است و نیروی کار راحت تر می توانند از پس پرداخت مالیات های شهرداری برآیند.
دوری مسافت و سفرهای خسته کننده یکی از عوامل نارضایتی مهاجرت به کانادا می باشد
اقتصاد خرد و پشیمانی از مهاجرت به کانادا
مشکل بزرگ دیگری که منجر به پشیمانی از مهاجرت به کانادا می شود، اقتصاد کانادا است. متاسفانه اقتصاد و حوزه های کسب و کار در این کشور بسیار محدود و کوچک ارزیابی می شوند. البته این موضوع باز با مقایسه با ایالات متحده آمریکا مطرح می شود. به طور کلی بازارها و حوزه های کسب و کار در کانادا محدودیت های بیشتری دارند و امکان به دست آوردن یک شغل پایدار و مورد دلخواه کمی سخت می باشد. حتی برای کارآفرین های مهاجر ایرانی این مسئله صدق می کند. کارآفرین مهاجر برای اینکه بتواند محصول یا خدمات خود را به مشتری ارائه بدهد، نیاز به بازار بزرگتری دارد که متاسفانه این بازار در کانادا گستردگی چندانی ندارد. لذا شانس پیدا کردن مشتری و بازار خوب برای محصول و خدمات ارائه شده کمی سخت برآورد می شود.
گرانی مسکن دلیلی بر پشیمانی از مهاجرت به کانادا
مطمئنا یکی از مهمترین دلایل پشیمانی از مهاجرت به کانادا گرانی مسکن و بی ثباتی است که در حوزه مسکن مشاهده می شود. متاسفانه در سال جاری قیمت خانه و ملک رشد بسیاری داشته است که بسیاری از مهاجران ایرانی و غیر ایرانی را از ادامه زندگی در این کشور دلسرد کرده است. دلیل این گرانی را سرمایه گذاری چینی ها در بخش مسکن دانسته اند که باعث شده است تا خرید و فروش در این حوزه افزایش یافته و بالتبع قیمت ها رشد نابهنجاری به خود بگیرند. ناگفته نماند، در بیشتر شهرهای بزرگ و مهم کانادا، قیمت خرید یا اجاره مسکن اصلا ارزان نیست. این مساله در دو شهر تورنتو و ونکوور هزینه های بیشتری را به خود اختصاص می دهند.
سیستم درمانی و بهداشتی کند در کانادا
نکته منفی دیگری که میتوان پشیمانی از مهاجرت به کانادا را در آن جستجو کرد، سیستم درمانی کند در این کشور است. البته دور از انصاف است که بگوییم سیستم درمانی این کشور در مقایسه با امریکا در وضعیت مطلوبی به سر نمیبرد. خوشبختانه سیستم درمانی و بهداشتی کانادا دارای بیمههای سراسری است و همه افراد را شامل میشود. با این همه، برای دریافت خدمات درمانی و استفاده از بیمههای مربوطه باید در صفهای طولانی مدت به انتظار ایستاد. هر چند که بیمههای رایگان به مهاجرین هم تعلق می گیرد اما مسیر رسیدن به این سرویسهای خدمات درمانی بسیار طولانی و وقت گیر است. متاسفانه سیستم ارائه خدمات درمانی در کانادا به قدری کند صورت میگیرد که بسیاری از ایرانیها ترجیح می دهند برای برنامه های درمانی و معالجاتی خود به ایران سفر کرده و از امکانات کشور خود استفاده کنند. ناگفته نماند، سیستم مراقبت های بهداشتی کانادا به شکل متمرکز فعالیت نمی کند.
یکی دیگر از معایب زندگی در کانادا یکپارچه نبودن سیستم های ارائه خدمات درمانی در هر استان است. هر سیزده استان دارای سیستمی ویژه و جداگانه می باشد. البته همانطور که ذکر شد، در تمامی استانها پوششهای درمانی ضروری پزشکی عرضه میشود. این خدمات درمانی در هر یک از این استان ها دارای تعریفی مستقل و جداگانه است. از همین رو، مهاجران ایرانی در هر استان می توانند مراقبت های خاصی دریافت نمایند. خوب است بدانید، این کشور در زمینه ثبت نام برای دریافت خدمات درمانی نیز دارای تفاوت هایی است و اصولا رسیدن به این سطح از خدمات رایگان درمانی زمان زیادی را می طلبد.
جغرافیای محدود قابل سکونت
پشیمانی از مهاجرت به کانادا را می توان در بلا استفاده بودن بخش وسیعی از خاک این کشور دانست. به این معنی که کانادا پس از روسیه بزرگترین کشور جهان است. با این همه تنها باریکه کمی از این کشور آن هم در بخش جنوبی کانادا است که می تواند قابل سکونت باشد. بقیه این سرزمین پهناور بلا استفاده و غیرقابل سکونت است. متاسفانه زندگی در قسمت های شمالی این کشور به خاطر مشکلات حمل و نقل و سردی آب و هوا قابل سکونت نیست. بنابراین مهاجران نمی توانند خیلی روی انتخاب شهر مورد نظر و سکونت در آنجا مانور بدهند. در کانادا تنها سه استان می تواند مطابق میل و سلیقه مهاجران ایرانی قرار گیرد؛ کبک، انتاریو و بریتیش کلمبیا. جالب اینکه در این سه استان هم تنها سه شهر مونترال، تورنتو و ونکوور برای مهاجران ایرانی قابل پذیرش می باشند.
بقیه شهرهای کانادا در بخش های دور افتاده واقع شده اند که رفت و آمد به آنجا سخت گزارش می شود. متاسفانه مشکلات حمل و نقل نیز به این مسئله دامن می زند. توجه داشته باشید، در این کشور پدیده های طبیعی مانند کوه و دریاچه های بسیاری وجود دارد. گاهی اوقات مجبور خواهید شد کوه ها و دریاچه ها را دور بزنید تا به شهر مورد نظر خود برسید. مسلما این بعد مسافت، در زمستان های طولانی مدت و برف گیر کانادا بسیار بیشتر احساس خواهد شد.
انحصار برخی بازارها و پشیمانی از مهاجرت به کانادا
پشیمانی از مهاجرت به کانادا توسط مهاجران ایرانی یک دلیل دیگر نیز دارد. متاسفانه برخی از بازارها و حوزه کسب و کار در این کشور در انحصار برخی قدرت ها قرار گرفته اند. شاید شنیده باشید که در کانادا اقتصاد آزاد است. دولت هیچ نظارتی بر روی قیمت ها ندارد. در حقیقت کنترل و مدیریت قیمت ها توسط چند شرکت عمده صورت می گیرد. به عنوان مثال، بازار گوشی موبایل و اینترنت و شبکه تلفن در اختیار چهار شرکت بزرگ است و این شرکت ها هستند که قیمت ها را بالا یا پایین می کنند.
از همین رو، قیمت اینترنت در کانادا در مقایسه با دیگر کشورها بسیار گران بوده و به صرفه نیست. متاسفانه این انحصار در بخش حمل و نقل نیز دیده می شود. قیمت ها و تعرفه های خدمات حمل و نقل در کانادا در نسبت با دیگر کشورها بسیار گران بوده و اصلا به صرفه نیست. به خاطر همین، گردشگری در این کشور مسئله ای پرهزینه بوده و بیشتر افراد ترجیح می دهند تا به جای رفتن به شهر مجاور به یکی از ایالات متحده آمریکا سفر کنند.